Leerjaar 3 van het Zwijsen College bezoekt Market Garden Basecamp op de Vlagheide in Eerde

Leerjaar 3 van het Zwijsen College bezoekt Market Garden Basecamp op de Vlagheide in Eerde

Geplaatst op: maandag 23 september 2024

Op 20 september 2024 heeft Leerjaar 3 van het Zwijsen College een indrukwekkende en leerzame dag beleefd in het kader van het vak Geschiedenis en burgerschapsvorming. De dag begon met diverse activiteiten op school, gevolgd door een bezoek aan het Market Garden Basecamp op de Vlagheide in Eerde in de middag.

In de ochtend werden de leerlingen ondergedompeld in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog door middel van verschillende educatieve activiteiten. Gastsprekers deelden hun kennis en ervaringen, er werden stafkaarten geanalyseerd en de leerlingen kregen inzicht in de rol van propaganda en beeldende kunst tijdens de oorlog. Daarnaast werden er diverse films, boeken en stripboeken besproken om een breed perspectief te bieden op de historische gebeurtenissen.

       

 

Na een ochtend vol leerzame activiteiten, vertrokken de leerlingen naar het Market Garden Basecamp op de Vlagheide in Eerde. Hier kregen zij de kans om de geschiedenis van dichtbij te ervaren en meer te leren over de operatie Market Garden, een belangrijke militaire operatie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het bezoek aan basecamp bood de leerlingen een unieke gelegenheid om de theorie in de praktijk te zien en een dieper begrip te krijgen van de historische gebeurtenissen die zich in hun eigen omgeving hebben afgespeeld.

   

Naast het vergroten van hun historische kennis, droeg deze dag ook bij aan de burgerschapsvorming van de leerlingen. Door te leren over de impact van de oorlog op de samenleving en de waarde van vrijheid en democratie, werden de leerlingen gestimuleerd om na te denken over hun eigen rol als burgers in de huidige maatschappij. Een rol waar ook in de leerlingportfolio’s op gereflecteerd zal worden.

  

 

We zijn enorm trots op de betrokkenheid en het enthousiasme van de leerlingen terug op een geslaagde dag.